✔️ رفع ایراد سیم کشی و برق کشی ساختمان فوری
بسیاری از لوازم زندگی با برق کار می کنند. برق ساختمان شامل یک شبکه گسترده و پیچیده ای است که از کنتور برق شروع می شود و تا کلید و پریزها ادامه دارد. هر گونه ایراد و اشکال در شبکه برق رسانی ساختمان موجب می شود که دیگر نتوانید از لوازم برقی، استفاده کنید. تصور کنید بدون یخچال فریزر، اتو، تلویزیون، لامپ روشنایی و … زندگی چقدر مشقت بار می شود. پس از مدتی شبکه برقی دچار فرسودگی و ایراد می شود در این صورت مشکلات زیادی گریبان ساکنین را می گیرد. تعمیرات سیم کشی برق اهمیت بسیار زیادی دارد.
از نصب و تعویض کلید و پریز تا تعویض کلی سیم کشی ساختمان از خدماتی است که متخصصین ما بر عهده می گیرند. هر گونه اشکال و ایراد در سیم کشی برق را بلافاصله اطلاع دهید تا فوری تکنیسین برق به محل اعزام شود.
سیم کشی برق ساختمان
خدمات برقکشی ساختمان شامل سیمکشی برق، کابلکشی و نصب برق، و دستگاههای مرتبط چون سوئیچ، تابلوهای توزیع برق، سوکت و اتصالات سبک در ساختار برق ساختمان، میباشد. موارد ایمنی در زمان طراحی و نصب برق در ساختمان، باید در نظر گرفته شده و رعایت شود. نوع و اندازه سیم، بر اساس ولتاژ مدار و جریان الکتریکی در ساختمان، مشخص میشود. همچنین محدودیتهای شرایط محیطی ساختمان مثل دمای محیط، رطوبت، قرارگیری در برابر نور خورشید یا سایر مواد شیمیایی، باید بررسی شود. نکات ایمنی برای خدمات برقکشی ساختمان بر اساس شرایط محیطی و آب و هوایی یک منطقه و حتی کشور متفاوت خواهد بود.
زمانی که صحبت از خدمات برقکاری در ساختمان میشود اولین مسئلهای که موردتوجه میباشد، ایمنی است. چراغهای نیمسوز و وسایل برقی آسیبدیده موجود در منزل، نشاندهنده وجود مشکل برقی در مدار الکتریکی ساختمان میباشد. رعایت اصول ایمنی در سیمکشی ساختمان میتواند ایمنی جانی و مالی را تضمین کرده و عدم رعایت نکات ایمنی و وجود اشتباه در سیمکشی، میتواند خسارات جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد.
خدمات برقکاری زمان ساخت ساختمان و توسط متخصص برق صورت میگیرد. با افزایش عمر ساختمان، به دلیل وجود مواردی چون رطوبت، ممکن است سیمکشیها فرسوده شده و با مشکل مواجه شوند لذا بهتر است هر از چند گاهی جهت تعمیرات برق ساختمان، با یک برقکار تماس گرفته شود.
در ادامه چگونگی شناسایی مشکلات برقکشی و راهحلهای آن بیان میشود. سرفصلهای بیانشده در این مقاله عبارتاند از:
- بزرگترین مشکلات برقی در ساختمان
- علائم وجود مشکل در سیمکشی ساختمان
- راهحلهای رفع مشکلات برقی ساختمان
- چه نکاتی زمان خدمات برقکشی ساختمان باید رعایت شود؟
در ارتباط با روش جدید سیم کشی ساختمان چه می دانید؟
بزرگ ترین مشکلات برق ساختمان
وجود مشکلات برقی در ساختمان میتواند بسیار خطرناک باشد لذا بهتر است در مورد خدمات و تعمیرات برق ساختمان مطالبی را بیاموزید چراکه حادثه خبر نمیکند. با داشتن اطلاعات کافی می توانید در موقع لزوم اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه بهمرور برخی از مشکلاتی که در سیمکشی ساختمان میتواند به وجود آید، میپردازیم.
1. جرقه الکتریکی(اتصالی برق):
این مشکل میتواند به دلیل وجود خرابی در سیمکشی داخلی خانه و یا به دلیل برخورد رعدوبرق به سیمکشی بیرونی ساختمان، رخ دهد، که موجب معیوب شدن دستگاههای برقی و آسیبدیدگی خطوط برق میشود. انفجارهایی که در اثر این مشکل رخ میدهد زیر یکصدم ثانیه اتفاق میافتد. اگر در مورد آسیبهای تجهیزات برقی، آگاهی و تجربه داشته باشید، میدانید که جرقه الکتریکی منجر به کاهش عمر مفید دستگاه خواهد شد.
2. بار الکتریکی مازاد:
گاهی اوقات میزان توان مصرفی لامپها بالاتر از میزان وات قابلتحمل اتصالات مربوط به لامپ میباشد که این امر به دلیل عدم رعایت نکات نصب، اتفاق میافتد و ریسک بسیار بالایی دارد. گرمای زیاد میتواند سوکت و عایق سیمهای مربوط به لامپ را ذوب کند. این مشکل موجب جرقه در سیم شده و این جرقه به سیمهای دیگر در ساختمان منتقلشده و موجب آتشسوزی میشود. حتی بعد از برداشتن لامپ نیز، سوکت و سیمها در معرض آسیب میباشند. اگر برق ساختمان مرتباً خاموش میشود به این دلیل است که بار الکتریکی مازاد وارد مدار میشود.
3. قطع جریان مدار:
زمانی که از وسایل برقی پرمصرف مثل سشوار یا ماکروویو استفاده میکنید مصرف انرژی بسیار بالا میرود و این موضوع میتواند به مدار، فشار وارد کرده و منجر به قطع برق شود.
4. خروجی کمظرفیت:
امروزه در اکثر خانهها جهت دریافت شدت برق بیشتر، از کابلها و سیمهای برق پرقدرت استفاده میشود. بنابراین بهتر است از محافظهایی استفاده کنید که ضخامت کابل آنها بیشتر از 14 نباشد. در کل برای انتخاب پریزها و خروجیهای مناسب بهتر است که با متخصص تعمیرات برق ساختمان، مشورت کنید.
ارتفاع استاندارد نصب کلید و پریز چقدر است؟
5. شوک الکتریکی:
زمانی که از برق بهدرستی استفاده نکنید، ممکن است شوک الکتریکی را تجربه کنید. وجود این مشکلات الکتریکی در خانههای قدیمی بیشتر است زیرا که مدتزمان زیادی از نصب سیمکشی ساختمان، گذشته است. شوک الکتریکی معمولاً، زمان روشن یا خاموش کردن وسیله برقی اتفاق میافتد. این مسئله میتواند بهوسیله برقی یا به سیمکشی ساختمان مربوط باشد.
6. عدم وجود RCCB(قطع کننده جریان باقیمانده در مدار ):
RCCB، بهعنوان کلید قطع نشتی زمین شناخته میشود. زمانی که جریان در مدار باقیمانده باشد، از RCCB برای جدا کردن بار از منبع اصلی استفاده میشود. با استفاده از RCCB میتوان ایمنی در برابر تماس مستقیم یا غیرمستقیم، آتشسوزی براثر برقگرفتگی و خوردگی کابلها را تضمین کرد.
7. سیمکشی آلومینیومی:
استفاده از سیمهای آلومینیومی بهجای سیمهای مسی ،اگرچه ارزانتر است اما خطر آن بسیار بیشتر میباشد. به این دلیل که اگر آلومینیوم با مس در تماس باشد، خوردگی در آنها رخ میدهد که در اثر آن شل شدن اتصالات و درنتیجه آتشسوزی رخ میدهد.
8. سیمهای فرسوده شده:
اگر سیمهای برق فرسوده شده باشند حتی اگر به سوئیچهای جدید هم وصل شوند، دچار پیچخوردگی شده و شل میشوند. خطر تنها زمانی است که این سیمها شل باشند، در غیر این صورت سوئیچ را از کار متوقف میکنند. درصورتیکه پیچخوردگی سیمها را برطرف کردهاید بررسی کنید که آزادشده باشند و سپس آنها را در ترمینالهای اتصال قرار دهید.
علائم وجود مشکل در سیمکشی برق ساختمان
علت قطع شدن برق خانه یا علت کم و زیاد شدن برق خانه،خاموش شدن تلویزیون با کلید برق، علت جرقه زدن پریز برق، سوختن سیم کشی ساختمان،علت قطع و وصل شدن برق خانه و علت سوختن وسایل برقی چیزی نیست جز مشکلات برق ساختمان. نادیده گرفتن ایرادات برقی در ساختمان منجر به بروز خسارات زیادی می شود. شاید بتوانید خسارات مالی را جبران کنید ولی برخی از آسیب های جانی به هیچوجه قابل جبران نیستند.
1. علت ضعیف شدن برق ساختمان و افت فشار برق واحد
زمانی که فشار برق ضعیف شود، دستگاههای برقی که به برق وصل هستند ممکن است بسوزند. این مشکل نیز زمانی اتفاق میافتد که شبکه برق شهری از کابلهای بیکیفیت ساختهشده باشد. وقتیکه کابل برق شهری بیکیفیت باشد، زمان روشن شدن دستگاه برقی در منزل، ممکن است فشار برق بیشازاندازه به آن وارد شود که موجب سوختگی و ازکارافتادن آن میشود. حل مشکل نوسان برق در طول عمر دستگاه های برقی تاثیرگذار است. در اغلب اوقات مهم ترین علت سوختن وسایل برقی نوسانات برقی است.
2. عدم کار کردن کلید برق:
محصولاتی که غیراستاندارد باشند کلید اتصال برق آنها بهدرستی کار نمیکند. همچنین این مشکل میتواند از مشکل در سیمکشی یا مدار و یا پریز باشد.
3. سوسو زدن نور
حتماً تجربه کردهاید که در روزهای طوفانی زمانی که کابلها توسط باد حرکت داده میشوند، نور چراغها کمتر میشود و سوسو میزند. این مشکل به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی در نصب نیست بلکه میتواند به دلایلی همچون اتصالی برق رخ دهد و موجب آتشسوزی شود.
4. سوختن لامپ های روشن
اگر لامپهای منزل شما بیشازاندازه میسوزد باید مواردی چون، ولتاژ بالا، سیمکشی ضعیف در مدار و برق و همچنین وجود توان بیشتر در سوئیچ دیمر، بررسی شود تا بتوان نقطه مشکل را یافت. همچنین زمان نصب لامپهایی که به سقف میچسبند مثل هالوژنها، نباید عایق آنها به اتصالات چسبیده باشد زیرا گرمای اتصالات بهمرور موجب خراب شدن محافظهای حرارتی شده و ممکن است آتشسوزی رخ دهد.
5. هزینه ی بالای قبض برق ساختمان
اگر زمان دریافت قبض برق از مبلغی که روی آن درجشده شوکه میشوید باید بدانید که این هزینه زیاد، نشان از وجود مشکل در اتصالات برق ساختمان میباشد. صورتحساب برق را با تعمیر مدارهای آسیبدیده و یا تعویض سیمکشی اصلاح کنید. همچنین زمانی که در حال استفاده از وسایل برقی نیستید آنها را از پریز جدا کنید. از وسایل برقی کممصرف استفاده کنید. دستگاههایی که موجب افزایش قدرت برق میشوند را شناسایی کنید.
راهحلهای رفع مشکلات برق ساختمان
در بخشهای قبلی بیانشده که مشکلاتی نظیر اتصالی برق، شوک الکتریکی، قطع جریان مدار، بار الکتریکی اضافه و موارد دیگر ممکن است در سیمکشی برق ساختمان اتفاق بیافتد. برای جلوگیری از این مشکلات و کاهش خطرات احتمالی باید راهحلهایی پیداکرده تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
1-جهت جلوگیری از اتصالی برق باید همواره دستگاههایی که به برق وصل میشوند را بررسی کرده و آنها را از پریز برق یا خروجیهای ضعیف، جدا کنیم. اگر اتصالی دیگر اتفاق نیافتد یعنی مشکل حلشده است در غیر این صورت باید با برقکار تماس بگیرید.
2-جهت رفع مشکل ناشی از بار الکتریکی اضافه، همیشه باید ظرفیت لامپ متناسب با میزان ظرفیت قابلتحمل توسط کابلها، باشد. اگر مقدار نیروی برق مجاز در کابلها، برحسب وات، مشخص نشده بود بهتر است از لامپهای 60 وات یا کوچکتر استفاده شود. جهت رفع این مشکل، هرگز از تابلوهای برق زنجیرهای استفاده نشود. دستگاههایی که در حال استفاده نیستند از پریز برق جدا شوند زیرا این دستگاهها زمان خاموشی نیز قدرت دارند. زمان تعمیرات برق ساختمان از چندین مدار استفادهشده و از آنها بیشازاندازه بارگیری نشود. به اینکه نکته توجه داشته باشید که چه دستگاههایی به برق وصل و در حال استفاده میباشند. اگر چندین دستگاه برقی به پریز وصل هستند، بهتر است از استفاده وسایل غیرضروری صرفه نظر کنید.
3-زمانی که جریان در مدار بهطور مداوم قطع میشود باید مدار بررسیشده تا دلیل وارد شدن فشار زیاد به مدار پیدا شود. جهت رفع این مشکل بهتر است وسایل برقی پرمصرف را طوری تنظیم کنید که جریان برق تحتفشار قرار نگیرد. در این صورت از هرگونه حادثه ناگوار جلوگیری خواهد شد.
رفع مشکلات برق ساختمان
4- بروز شوک الکتریکی زمان استفاده از وسیله برقی به دو دلیل ممکن است رخ دهد. این مشکل میتواند از وسیله برقی و یا از سیمکشی ساختمان باشد لذا برای یافتن مشکل ابتدا باید وسیله برقی دیگری به برق وصل شده و آزمایش شود. اما در هر ساعت شبانهروز که هستید، بهتر است جهت ایمنی و دوری از بروز مشکل، با یک برقکار شبانهروزی تماس بگیرید.
5- رفع مشکل سیم آلومینیومی: اگر برای کاهش هزینههای تعمیرات برق ساختمان از سیم آلومینیومی در سیمکشی ساختمان استفاده کردهاید بهتر است برای اتصال سیم مسی و آلومینیومی از بسط عایق دار، و در مورد وسایل برقی نیز از محافظ استفاده کنید. این راهحل میتواند جلوی خوردگی سیمها را بگیرد و مانع آتشسوزی شود.
بروز شوک الکتریکی زمان استفاده از وسیله برقی به دو دلیل ممکن است رخ دهد. این مشکل میتواند از وسیله برقی و یا از سیمکشی ساختمان باشد لذا برای یافتن مشکل ابتدا باید وسیله برقی دیگری به برق وصل شده و آزمایش شود.
آموزش نکات ایمنی برق ساختمان
جهت مقابله با برقگرفتگی و خطرات ناشی از خدمات برقکاری بهتر است سیمکشی برق ساختمان بهدرستی بررسیشده تا از مشکلاتی چون اتصالی برق، آگاهی یافته و درصدد حل آن برآیید. آموزش نکات ایمنی در خصوص برق و لوازم برقی میتواند مانع از بروز حوادث ناگوار شود. نکاتی که زمان خدمات برقکشی ساختمان باید رعایت شوند عبارتاند از:
تست برق ساختمان
اصلیترین نکته در این مرحله بررسی وجود جریان برق در سیمها و اتصالات است. برای تست برق حتماً از فازمتر استفاده کنید تا از شوک الکتریکی در امان بمانید. دقت کنید که خاموش کردن پریز برق یا منبع اصلی برق کافی نیست زیرا که ممکن است اتصالات به مدار دیگری وصل شده باشد.
شدتجریان برق خروجیها بررسی شود
دو نوع شدتجریان استاندارد در خدمات برقکاری، تعریفشده است، یکی برق شهری و دیگری برقی که آمپر کمتری داشته و در سیم کشی تلفن جریان دارد. با آگاهی از استانداردها میتوان از خرابی وسایل، اتصالی یا آتشسوزی در اثر برق، جلوگیری کرد.
ایجاد اتصال قوی بین سیمها، سیم و پریز و یا سریهای برق
اگر اتصالات در سیمکشی ساختمان شل باشد، عبور جریان با محدودیت مواجه شده و باگذشت زمان مشکلاتی نظیر اتصالی و آتشسوزی رخ میدهد. همچنین محل اتصال دو سیم باید با چسب مخصوص برق پوشانده شود. برای جلوگیری از احتمال آتش سوزی و خسارت، تعمیرات برقی را به تکنیسین حرفه ای بسپارید.
استفاده از سیمکشی مناسب
برخی از وسایل برقی به سیمهای مخصوص اتصال به زمین نیاز دارند، لذا بهتر است به این سیمها متصل شوند تا جلوی خطرات احتمالی گرفته شود. در اغلب اوقات، این مورد نادیده گرفته می شود در حالیکه اصلا کار دشوار یا پیچیده ای نیست.
استفاده از جعبه اتصال برق ساختمان
برای جلوگیری از اتصال سیمها به یکدیگر باید سیمها در جعبهای مخصوص قرار گیرند تا از خوردگی آنها جلوگیری شود. در جعبه اتصال سیمهای زیادی به یکدیگر متصل میباشند. اگر سیمها روکش نداشته باشند آسیبدیدگی آنها شوکه کننده خواهد بود. در این صورت اتصال سیم های برق خطرات جدی به همراه دارد.
برقکشی ساختمان ازجمله کارهایی است که زمان ساخت یک ساختمان انجام میشود. یک برقکار باید نسبت به تمام نکات مربوط به نصب و خدمات برق آگاهی داشته باشد تا بتواند بهدرستی به خدمات برقکشی ساختمان بپردازد و یا در صورت وجود مشکل باید قادر به تعمیرات برق ساختمان باشد. مشکلاتی نظیر اتصالی سیم برق، ایجاد جرقه زمان استفاده از وسایل برقی، قطع مداوم برق و مشکلات دیگر، ممکن است برای برق ساختمان اتفاق بیافتد. کم سو شدن چراغها، سوختن مداوم لامپها و افت فشار برق، از جمله عوامل نشاندهنده بروز مشکل در اتصالات برقی ساختمان میباشند که جهت رفع مشکل بهتر است با یک شرکت خدمات برقکاری تماس گرفته و از آنها درخواست کنید تا یک تکنسین برق به منزلتان بفرستد.
خدمات سیم کشی برق ساختمان
برق کشی ساختمان مسکونی،عیب یابی و تعمیرات سیم کشی توسط تکنیسین با تجربه انجام می شود. کلیه خدمات برق ساختمان اداری، تجاری، کارگاهی و نمایشگاهی در کوتاه ترین زمان قابل انجام است. این سرویس در تمام ایام سال فعال است و در همه مناطق برقکاری ساختمان تهران، برقکار ساختمان کرج، برقکار شبانه روزی شیراز، برق کشی ساختمان مشهد ، برقکار سیار اصفهان و رشت سفارش می پذیرد. جهت ثبت سفارش از طریق اپ هوم سرویز اقدام کنید.هزینه خدمات با توجه به پروژه تعیین می شود. همیاران ما طبق نرخ مصوب اتحادیه، قیمت گذاری می کنند. هزینه خرید لوازم و مصالح مورد نیاز برق کاری ساختمان بر عهده مشتری است. در صورت خرید تجهیزات توسط همیار، هزینه طبق فاکتور به دستمزد افزوده خواهد شد. برای اعزام همیار در روز و ساعت مورد نظر از قبل، سفارش خود را ثبت کنید. برای رضایت شما این سرویس به صورت کامل تضمین شده است.